top of page

herLEEF

De eerste internationale Monopoly Rally vanuit Siebengewald.

In het mooie maar kleine Siebengewald is de vriendengroep van Marinus gestationeerd in een pittoreske boederij. Dit is de uitvalsbasis voor de eerste internationale Monopoly Rally. Het dorp Siebengewald ligt namelijk aan de Duitse grens en de dorpen en de culturele erfgoederen die gekocht kunnen worden liggen vandaag zowel in Nederland als in Duitsland. Drie fanatieke teams starten zoals gewoonlijk met de startvraag. Team 2 is hierbij als snelste het erf af en snelt als eerste naar een mooie aankoop, namelijk het Duitse Goch. Door ook meteen de eerste bonusvraag goed te beantwoorden gaan ze snel aan de leiding in het klassement. Team 1 en 3 snellen erachter aan en al snel komt team 3 erachter dat ze dezelfde route rijden als Team 2. Dit brengt nog meer geld in het laatje van team 2, dus moeten ze overstappen naar plan B.

Als de tweede algemeen fondskaart wordt gespeeld laten alle teams zien hoe fanatiek en creatief zijn. Hiernaast een van de briljante foto's waarmee ze 5 miljoen verdienen. Gaandeweg de rally bleek team 2 de snelste en de beste te zijn op de bonusvragen en ook redelijk snel in het bezite te komen van een gemeente. Dit leverde zoveel geld op dat ze bijna niet meer in te halen waren.


Toch kwam team 2 dicht in de buurt. Ook zij verdienden een gemeente en kregen naast alle algemeen fondskaarten ook goede bonuskaarten. Naast het investeringstegoed van Weeze kwamen ze tot 51 miljoen in totaal. Team drie ging voor plan B. Ze hadden aan het einde alle culturele erfgoederen in hun bezit en klommen hierdoor naar een mooie 2e plaats met 56 miljoen. Maar uiteindelijk afgetegekend won team 2 de eerste internationale monopoly rally met 71 miljoen.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page